Tvärtemot vad som sprids av bloggare och journalister på nätet så fungerar inte handpris mot coronaviruset

Virus dödas inte av handsprit, enbart bakterier och vården behöver handsprit till detta. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

man brukar påstå att coronaviruset är ett annorlunda virus med fettlösligt skal som alkoholen löser upp och sedan länkar man till en säljare som ger provision på alla köpare man skickat.

Varning för Handsprit

Handspriten dödar alla bakterier på huden, bakterier som annars skulle försvarat oss mot coronaviruset. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Däremot fungerar vattenbaserad handdesinfektion utmärkt. Alkoholfri handdesinfektion finns t.ex. på köpapris.se och prisad.se på nätet.Där finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

desinficera

Uppmaning från överläkare på Sahlgrenska och professor i bakteriologi – Kasta all handsprit

Handspriten dödar inte coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Kasta all handsprit uppmanar hon.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Att blanda egen handsprit av T-.sprit kan vara farligt för huden

Att blanda egen handsprit av T-röd denaturerad sprit fungerar inte mot coronaviruset.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Därefter skall denna illaluktande sörja användas på händerna.

Recepten sprida utan eftertanke tom. av tidningar. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Bakterierna som sitter på händerna som skydd mot virus dödas så det är fritt fram för coronaviruset.

Illaluktande T-sprit är inget man vill ha på huden. Mer coronavirus info. Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Den hudläkare som skulle säga OK till denna blandning lär vara svår att finna.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Koncentratet är svensktillverkat och tillverkaren har tillstånd av både Länsstyrelse och kemikalieinspektion för sin tillverkning.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Tips på var man kan köpa desinfektionsmedel när alla andra har slut

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Miljontals privatpersoner har köpt verkningslös handsprit.

Handdesinfektion och desinfektionsmedel är slut i hela EU. Hela EU har slut på tomflaskor, pumpar och sprayers. Glycerin är tidvis slut trots att det används väldigt lite i handsprit. Biocider, ingredienserna som dödar virus, är slut hos tillverkarna.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Det finns nätbutiker som säljer och tar betalat utan att ha varor på hyllan. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

Just nu har generellt alla nätbutiker slut på 500 ml handdesinfektion, desinfektionsmedel och virusdödande tvål. Bakteriedödande tvål är också slut.

Följande butiker har däremot varor att sälja:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker är små och säljer till sin egen kundkrets. Inte så kända utan av sin egen kundkrets. Ingen av butikerna är på de 3 första sidorna i Google på Köpa Handdesinfektion.
3 sidor företag utan varor är vad Google visar, ingen av dessa butiker är med.