Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

antibakteriell

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. alcogel Kanske är det inte sant? Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Det är inget vidare. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Det är en produkt för dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.