Nu är en ny stor pandemi här!

Ryssland var inte vår fiende ändå. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

En pandemi kräver extra god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Ofta tänker vi inte på händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit skyddar inte mot corona. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten dödar inte alla virus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp produkterna info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Coronavirus sprids väldigt lätt. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.