Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Håll dig skyddad med handtvål

desinfektionmedel

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tvålen måste inte innehålla alkohol. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Du kan ha tvål i flera rum. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

Så sprids smittan!

Oftast tänker man ju inte på det. desinfektor Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Har du bakteriedödande medel hemma? Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Interagera med andra så mycket det går. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. På alla platser som du kan komma på.