Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor gillas av alla. Med glycerin kan du göra större bubblor än med det traditionella diskmedlet.

Glycerin finns i många av våra vardagsprodukter. I vin finns det också glycerin.

var

Vad är glycerol och är det verkligen säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

När du framställer glycerinet på vegetabiliskt sätt bildas det animaliska varianter.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Glycerinet används också som smakförbättrare.se.

Det kan vara bra att ha hemma.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. köpa glycerin olja Allt som behövs är vatten, socker och diskmedel tillsammans med glycerin. Bland i en skål och börja.

Man kan göra egna ramar. Det kan man enkelt doppa ned. Sedan så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Gör bubblor precis som du vill.

Det ger verkligen stora bubblor. Prova också glycerinrik tvål.

Hur vet jag att glycerin inte är farligt?

Den som undrar detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man väljer att blanda de två bildas ett ämne som heter nitroglycerin, det är farligt. Det kan explodera om man tappar det. Det bör man ju inte testa.