Fungerar handdesinfektion?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Då vill man ju inte bli smittad. Kan jag lite på handdesinfektion?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Viruset sprider sig snabbt. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

bakterier

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

Handdesinfektion

Det är enkelt att bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Så desinficerar du händerna

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. 20 sekunder är kortast tid.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Tvätta händerna noga varje dag. dax handdesinfektion Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Tillbaka på ruta ett alltså.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Den kan du använda överallt.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Så förhindrar du att smittan sprids. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.