Finns det preparat som fungerar mot coronavirus?

Många undrar om det finns produkter mot coronavirus. Du kan ta till några enkla lösningar. Man måste komma ihåg att tvätta händerna.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Vi måste bli bättre på att tvätta händerna om vi ska lösa krisen med coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

För bästa möjliga resultat ska handtvål eller antibakteriell spray för händer appliceras rikligt. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter är det bara att spola av händerna. Det gör att handspriten blir onödig.

Torka händerna på en ren handduk. Prova gärna med engångsservetter som du sedan slänger. Om inte kan du använda en vanlig handduk enbart en gång innan den slängs till tvätten igen.

Nu vet man att coronavirus även kan finnas på jobbet

Du måste tvätta av alla ytor. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Man vet nu att coronavirus kan överleva i flera dagar. Forskare säger att det rör sig om upp till tre dagar. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Inte svårt alls.

handdesinfektionsmedel

På så sätt håller du ytorna rena. Många använder sprayen på frukt. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

C-vitamin stärker immunförsvaret, att börja ta C-vitamin i förebyggande syfte är det bästa. C-vitamin finns även i pulverform, då heter det askorbinsyra.
Det räcker med 1 gram. Man menar att effekten nås redan vid 0,2 gram. En del kan rekommendera 6 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver är ett kosttillskott i USA men inte längre i Sverige. desinfektionsfabriken sortiment Man vet inte om det fungerar. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Då dör virusen. Kunderna köper hem IONplus.

Det går inte en dag utan att Anders Tegnell syns i TV. Landets skolor får allt svårare att följa de utfärdade rekommendationerna. Man ska hosta i armhålan.
Man vet nu att corona kan leva upp till 3 dygn. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Kan man använda handskar mot corona?

Bland produkter mot coronavirus finner vi förstås handskar och ansiktsmasker. Du kan använda handskar överallt. Det är viktigt att de är täta mot virus. Men kom ihåg att du inte ska röra dig själv i ansiktet med handsken på. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Om inte masken är tät så gör den ingen nytta. De enklare varianterna skyddar inte mot coronavirus. Det betyder att du lika gärna kan vira en scarf runt ansiktet eller helt låta bli.

Tänk på hur du använder händerna. God handdesinfektion tillsammans med handskar räcker långt. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.