Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Kanske oroar du dig för coronavirus på jobbet? Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

desinfektion

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Därför tog alla handsprit slut. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Ingen alkohol behövs. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Handspriten kan skada dig. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Virusen överlever spriten.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Då kan du få sår och hudproblem. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Använd en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Det är på liv och död just nu.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. desinfektionsmedel livsmedel Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. Men det finns mycket mer än så att tänka på eftersom viruset kan finnas på ytor omkring dig. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Alla kommer att uppskatta din insats. Spraya den bakteriedödande sprayen på toaletten eller på handtag.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.