Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Coronavirusdödande

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten dödar inte alla virus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp varusortimentet info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Försök att inte handla varje dag!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det fungerar bättre än handsprit.