Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden var inte ryssen trots allt. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Men du kan göra mycket redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Det finns virus som överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Då kan bakterierna slå till. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Så gör du för att desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det är många gånger bättre än handsprit.